Egyesület

11 április 2011

Koppány Íjászai Hagyományőrző SE Kiskunfélegyháza


Koppány Íjászai megalakulását több évi íjászélet és munka, íjakkal, íjászati termékekkel való kereskedelem előzte meg.
Dinnyés Tanyában 6 év alatt 13 verseny került megrendezésre, melyekről képeket lehet találni a galériában.

Tamás fiammal az íjászoktatói iskolát a 2005-2006-os tanévben végeztük el Budapesten.
A Félegyházi Íjász Egyesületben tartott edzések nem hozták az elvárásaimat. Nem voltak a fiatalok kellően megbecsülve, nem alakult ki közösségi élet. Az íjászattal kapcsolatban más elképzeléseim voltak. Számomra fontos a nemzeti hagyományok ápolása is. Képet kell, hogy kapjon az íjász a múltbeli kultúráról, elődeink életéről, szokásairól. Múló hagyományaink megmentése. Hazaszeretetre nevelés. Különösen fontos az edzések jó hangulata, kellemes közösségi élet kialakítása, az íjászat által kialakult barátságok, kapcsolatok ápolása.

2009-ben külön magánterületen (Csongrádi úton lévő Tűzoltóság és a Kálvária között lévő magántelken), Dinnyés Íjásziskola keretén belül elkezdődtek a külön edzések mintegy 15-20 taggal.

2009. 09. 09.-én 19 órakor összeültünk néhány jó baráttal és megalakult a Koppány Íjászai Hagyományőrző és Sport Egyesület.

Elnök: Dinnyés Gyula
Alelnökök: Kis Mónika és Dinnyés Tamás

2009 októberétől az egyesület BTE vizsgával rendelkező tagjai:
Kis Mónika BT/005/0903/243/EK
Dinnyés Gyula. BT/005/0903/238/EK

Segítő kezek és a jó Isten (valamint jó szándékú emberek) segítségével a nyári edzések helyszínét is siker követte, hiszen lett téli edzőtermünk is, ahol a klubéletet is, valamint az íjászedzéseket is meg tudjuk teremteni. Családias hangulatban, korra és nemre való tekintet nélkül várunk mindenkit.
Áldatlan, gazdátlan állapotot vettünk át a Fürdőszállóban, de most már sok-sok száz óra társadalmi munkával alakul a helyszín. Kezd emberi körülményt sejtetni.

Megéri a sok munka, hiszen a tanítványok, tagok sorra hozzák a versenyeken szerzett érmeket, kupákat, elismerő okleveleket.

Ősztől pedig a Fürdőszálló ad teret a téli edzéseknek.
Minden hétfőn és csütörtökön 18 órától edzés.
Gyere, tarts velünk!
Információ: Dinnyés Gyula 06 70/294-8881 alugy1@t-online.hu

Külön köszönet Tarjányi Lászlónak a nyári edzőhely biztosításáért, a Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Képviselőtestületének téli edzésekhez szükséges terem bérbeadásáért, Vas Lacinak a segítő munkájáért!

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.